Търсят се доброволци

Търсят се доброволци за инициативата "Дни на доброволното четене"

rdbz.org

Децата с тежки бъбречни увреждания или с бъбречна недостатъчност стават пациенти на болничните заведения още в ранна детска възраст. В продължение на седмици, месеци и дори години те са подложени на оперативни интервенции, жизненоважни манипулации или на мъчителни процедури на хемодиализа. Поставени са в ситуация да се борят за живота и здравето си от ранна детска възраст. И те преодоляват тези изпитания.

Дари децата с бъбречни увреждания или с бъбречна недостатъчност с внимание, доброта и нежност, от които се нуждаят всички хора. Разшири и обогати социалните им умения и приятелства. Прочети любимата им приказка, нарисувайте невиждана картина, пренеси ги в един друг свят.

Всеки, който желае да стане част от света на децата с бъбречни заболявания, може да се включи, като ни пише на office@rdbz.org


В следващите 3 месеца всеки, който има желание, може да се включи в инициативата „Дни на доброволното четене“. Доброволците ще посещават Центъра по детска хемодиализа в гр. София; Клиниката по детска урология към УМБАЛСМ „Н.И.ПИРОГОВ“ – София и Клиниката по нефрология и хемодиализа към СБАЛДБ в София.

Посещенията ще се осъществяват в рамките на един час в понеделник, сряда и петък по предварително изготвен график. Необходими за доброволците са умения за работа с деца с увреждания, както и психологическа устойчивост към извършваните манипулации.

По думите на здравните специалисти децата не са заразно болни и здравословното им състояние не представлява заплаха за общото здравословно състояние на доброволците.
 blitz.bg

-

-