Есенен бал в Пловдив

Вдъхновени от пъстрата палитра на есента и нейното приказно обаяние, учениците от Средно училище „Димитър Матевски”, заедно със своите учители ЦДО и родители, за шеста поредна година организираха единствения по рода си Есенен бал в Пловдив, който събра над 400 участници. Последният ден от месец октомври беше изпратен с много емоции и приказно очарование. Красотата на есента беше претворена чрез богата есенна изложба и уникални костюми от листа. Много емоции и настроение бяха внесени от рисунките на бъдещите първокласници от детските градини в район Тракия. Децата от ДГ „Еделвайс”, „Велимира”, „Таня Савичева” с радост се включиха в есенната изложба и направиха уникални таралежи, балерини, еленчета, дървета от листа и др.


Всеки, който влезе във фоайето на училището, може да види есенните проекти на учениците от I до IV клас, да разгледа красивите вази, изработени от  есенни листа и семена, таралежи, мини горски кътове, направени от мъхове, борови клонки, шишарки, кестени и др., богато украсени кошници от листа и есенни цветя. Красотата на есента е уникална със своите багри! Тя е символ на топлината, извор на вдъхновение и спокойствие!


И както е на истински бал, така и тук учениците дефилираха с уникални костюми от природни материали. Те се превърнаха в горски феи и крале, носеха богато украсени шапки с есенни листа, чадърчета, мечове, пелерини…


Празникът завърши с веселие и игри, а директорът на училището - Николай Георгиев, връчи грамоти на всички за прекрасното представяне и творческо изпълнение. Грамоти ще получат и всички деца от детските градини, участници в есенната изложба.


-