10 невероятно изглеждащи места, които са реално съществуващи

Нашият свят все още е пълен с чудеса, а нови невероятни места биват откривани всеки ден - от професионални фотографи или случайни туристи. Някои от показаните снимки, макар да изглеждат странни, са на съвсем естествено образувани природни феномени, докато при други от местата има известна човешка намеса, или са изцяло създадени от човешка ръка. За да видите снимките в по-голям размер цъкнете върху тях.

1.Тунелът на любовта, Украйна

 

Снимка: Oleg Gordienko / Тунелът се намира до селището Клеван, в Ровненската област на Украйна. Той е с дължина около един километър и се е образувал от влака, който кръстосва гората напред-назад по три пъти на ден. Смята се за едно от най-романтичните места на света, защото се вярва, че ако двама влюбени се врекат в любов и преминат тунелът хванати ръка за ръка, любовта им действително ще бъде вечна.


2. Крайморският парк Хитачи, Япония


Снимка: nipomen2 / Паркът се намира в град Хитачинака, в префектурата Ибараки, върху площ от 3.5 хектара и е популярна туристическа дестинация. Достъпен е през цялата година, и през всеки сезон предлага гледки на многобройни различни видове цъфтящи цветя. Още снимки от парка можете да видите тук.


3. Планината Тианзи, Китай


Снимка: Richard Janecki / Планината е част от националния парк Улинюан, който се намира в северозападнатна провинция Хунан и е с площ 369кв.км. В разултат на атмосферните влияния върху скалите от пясъчник и варовик са се образували около 3000 върхове и скали с най-причудливи форми. Те се пресичат от дълбоки речни долини, езера и водопади, има два естествени моста и около 40 пещери.


4. Червеният бряг, Пандзин, Китай


Снимка: MJiA / Червеният плаж се намира в делтата на реката Ляо, на около 30 км югозападно от град Пандзин. Името си е плучил заради външния си вид, който се дължи на особенния вид червена морска трева (Suaeda), процъфтяваща на местнатата солено-алкална почва. Тревата започва да никне през април-май и остава зелена през лятото, но през есента цветът и се променя в огнено червен, което създава този така необичаен крайморски пейзаж.


5. Бамбукова гора в Япония


Снимка: Yuya Horikawa / Бамбуковата гора Сагано се намира в западните покрайнини на Киото и лесно се достига с влак - на 30 минути е от центъра на града. Интересното в тази гора - освен гледката - е и особения звук, който се чува там, заради вятъра, преминаващ между бамбуците. Японското правителство е обявило този звук за един от 100-те най-забележителни звуци на Япония.


6. Каньонът Антелопе, САЩ


Снимка: Wikipedia / Каньонът се намира в Американският югозапад, в северната част на щата Аризона. Английското си име е получил заради антилопите, които свободно пасели там навремето, а името на каньона на езика на племето Навахо, което обитава тези земи, е "Тсе-биханилини", което означава "мястото, където водата тече между скалите".


7. Езерото Хилиър, Австралия


Снимка: Ockert Le Roux / Езерото Хилиър е с дължина около 600 метра и се намира на остров Мидъл, който е най-големият от архипелага Решерш, разположен недалеч от южните брегове на Западна Австралия. Първите сведения за езерото датират от 1802г., но и до днес още не е установено на какво се дължи необичайният розов цвят на водата, който е перманентен и не се променя, когато водата примерно се сипе в бутилка или друг съд.


8. Полета с цъфтяща канола, Китай


Снимка: +Lanzi / Канолата е маслодайно растение, разновидност на познатата у нас рапица, която цъфти със същия наситено жълт цвят. Снимката е направена в областта Луопенг на китайската провинция Юннан.


9. Рорайма, Южна Америка


Снимка: Uwe George / Рорайма е платовидна планина (тепуи), намираща се на границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана, част е от Гвианската планинска земя и е един от най-слабо изследваните райони на планетата. Едва през 1884 г. английският ботаник Едуард Търн провежда експедиция, която достига връх Рорайма и донася оттам непознати растения, земноводни и насекоми. Този непознат свят е вдъхновил големият английски писател Артър Конан Дойл да напише своя роман "Изгубеният свят", в който се разказва как една експедиция в Гвианската планинска земя открива там праисторически животни, сред които динозаври и питекантропи.


10. Занги Данксия, Китай


Снимка: unbelievableinfo / Тази уникална геоложка формация се намира в китайската провинция Гансу. Според геолозите, тя е започнала да се образува през периода Креда, когато на това място е имало голям воден басеин, в който са се утаявали различни наноси от околните планини. После басеинът постепенно пресъхнал, части от терена се нагънали и издигнали нагоре, в следствие на движението на тектонските плочи, и целия район бил подложен на различни атмосферни влияния, които в крайна сметка дооформили необичайния релеф.
-

-

Вижте и тези публикации: "10 от най-чистите места на Земята", "10-те най-красиви градини в света" и "10 изключителни природни феномена"

-