Добрите хора, първа част

Те са сред нас, добрите хора са сред нас. В поредицата "Добрите хора" ще ви разказвам за историите на съвременни хора, които според силите си се опитват да помагат на ближните си, да проявят добротата си, да прославят Бога. Да, времената са тежки, но те са тежки за всички ни и точно сега е най-подходящото време всеки да прояви най-доброто от себе си, да покаже своята Любов и Мъдрост. Добрината на човека не зависи от обстоятелствата!

Човекът, който нахрани гладните




Момиченцето, което зарадва бездомните


Джесика Валдес е само на 8 години, но вече създава своето наследство. До сега тя е събрала повече от 13 000 дребни предмета, които пакетира под формата на малки подаръчета (тя ги нарича "пакетчета манна") и ги дарява на бездомните. Започнала е тази своя дейност още от 4-годишна възраст. "Те нямат нищо, и аз искам да им помогна", казва Джесика. Тя помолила своите приятели, родители и съученици да помагат в събирането на дребни вещи, като например хотелски сапуни и шампоани, които да се дарят на бездомните.

Родителите на Джесика си признават, че преди нейната инициатива не са обръщали особено внимание на бездомниците, по скоро се правели, че не ги забелязват. "Сега обаче винаги си носим "пакетчета манна" в колата и където срещнем бездомник му подаряваме" - разказва бащата на Джесика. "Тези хора много се вълнуват и оценяват това което правим за тях."
Източник: www.baynews9.com


Той може да е малък, но гласът му вече се чува!

Неговата молитва за децата развълнува вярващите по време на църковна слубжа, а с помощта на Интернет стана вдъхновение и за хиляди християни по цял свят. Това е 5-годишния Исая Джексън от Далас, Тексас, а ето и неговата молитва (преводът е отдолу).



Аз обявявам и вярвам, че Ти, Боже, си надарил всички свои деца със свръхестествена сила и способност да се борят за Вярата; че децата Ти са способни да споделят наследството на Исус; че те са здраво свързани, завършени и утвърдени вярващи; че те са служители на добрата воля; че те са посланници на Христос, светлината на света; че те притежават лечителските сили на Бога и могат да поставят ръцете си върху болните и да ги излекуват; че Бог ги познава; че те са изцяло заобградени от Твоята защита; че те никога няма да се пречупят, даже и за един ден в живота си; че Бог ще ги подсигури с мъдрост, знание и разбиране; че Бог ще им осигури разнообразни източници на печалба от най-ранна възраст; че Бог ще ги благослови със сделки за милиони долари(:-)), с многобройни изобретения и стратегии; че те са представителите на Божието царство на земята; че Бог ще им даде власт и сила да разкрият тактиката на Сатаната и да преодолеят неговите атаки; че никое оръжие използвано срещу тях не ще има успех; че те са излекувани и белязани от силата на Господа от глава до пети;
Аз обявявам Господи, че Ти сега си ги благословил, Твоята сила е в тях. Това не е тяхната мощ и сила, а е Божият дух. Когато враговете идват като лавина, Ти, Господи, ще помогнеш на децата си да се изправят и да се борят срещу тях. Това са думите на Господа, в името на Исус, Амин.


Най-богатия човек в България

Това е той - дядо Добри. Вижте неговата история.




Постеля за бездомните


Четири жени са седнали около маса и си пеят работейки. Първата сгъва найлоновите торбички на ленти, втората ги нарязва на ивици, третата съединава частите, а четвъртата ги оплита в едно цяло. Може да изглежда като невинна женска сбирка за ръкоделие, но тези жени се събират два пъти месечно с конкретна цел - да помагат на бедните.

"Когато не можеш да отделиш пари за да помогнеш какъв по-добър начин може да има от това да вземеш нещо, което обикновено се изхвърля или рециклира и да го превърнеш в нещо, което неистина ще е от полза за тези хора?" - казва Бренда Байси, която сама се е нарекла шеговито "найлонената лейди".

Тези дами превръщат найлоновите торбички в постелки за бездомните. Според тях не е трудно - става посредством плетене на една кука. "Имаме и помощници. Някои режат, други плетат, трети доставят торбички" - разказва Алис Уилкинсън, лидерът на групата. "Нужни са ни още хора за плетенето, може и възрастни хора, които умеят да плетат на една кука."

Какви найлонови торбички се използват? Според дамите почти всички видове вършат работа, но е по-добре когато са по-меки и еластични. Те се опитват да творят комбинирайки различни цветове и обикновено им отнема около месец да направят една постелка. "Всеки бездомник би се зарадвал на такава постелка, защото определено е по-добре да легнеш на нещо меко, отколкото на студената и твърда земя. Освен това нашите постелки стават и за завиване" - казва Байси.

"Ако човек легне на такава постелка със сигурност ще разбере разликата между топло и студено, защото постелките помагат да се запази телесната толина. Освен това могат да служат и като дъждобран, когато вали" - добавя Уилкинсън.

Готовите постелки се даряват на мисията в Кларксбърг, от където пък се разпределят където е необходимо. В последно време жените са започнали да плетат и шапки, които могат да се продават, а парите да се използват за материали.
Източник: www.msnbc.msn.com

Следва продължение (връзка към втората част на "Добрите хора")