Какво е Любовта? Питайте децата, те знаят най-добре!

"Какво означава Любов?" Професионални психолози са задали този въпрос на група деца, които били на възраст между 4 и 8 години. Получили отговори, които били много по-мъдри и сърдечни, отколкото учените очаквали. Вижте какво мислят децата...


**********
"Когато баба ми получи артрит, тя вече не можеше да си лакира ноктите на краката. Тогава дядо ми правяше това за нея и я лакираше винаги, когато тя пожелае, даже и след като той самия се разболя от артрит. Това е Любов!"
Ребека, на 8 години

**********
"Когато някой те обича, начина по който произнася името ти е някак си различен. Ти просто чувстваш, че името ти е на сигурно място."
Били, на 4 години

**********
"Любовта е това, което те кара да се усмихваш, когато си уморен."
Тери, на 4 години

**********
"Любов е когато мама прави кафе за татко и първо си опитва една глътка преди да му го даде, за да е сигурна че вкусът е ОК."
Дани, на 7 години

**********
"Любов е когато хората се целуват през цялото време, а когато се уморят от целуване продължават да си говорят и все още им се иска да са заедно. Моите мама и татко са така, понякога даже изглеждат неприлично когато се целуват."
Емили, на 8 години

**********
"Любов е това, което е заедно с теб в стаята ти на Коледания ден и можеш да го чуеш, ако спреш за момент да отваряш подаръците и се заслушаш."
Боби, на 7 години (Това ми хареса!)

**********
"Ако искаш да се научиш да обичаш хората по-добре, трябва да започнеш с някой човек, когото мразиш."
Ника, на 6 години (нуждаем се от няколко милиона деца като Ника на тази планета)

**********
"Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, въпреки че го виждаш с нея всеки ден."
Ноел, на 7 години

**********
"Когато обичаш някого, ресниците ти премигват нагоре и надолу и малки звездички излизат от теб." (Каква картина само!)
Карен, на 7 години

**********
"Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават един друг така добре."
Томи, на 6 години

**********
"Имах рецитал за пиано преди време и докато стоях на сцената бях много уплашена. Всички хора долу в публиката ме гледаха и тогава изведнъж видях татко, който се усмихваше и ми махаше. Единствено той в цялата публика правеше това, но като го видях вече не бях уплашена."
Синди, на 8 години

**********
"Любов е когато мама дава на татко най-хубавото парче месо от пилето."
Илейн, на 5 години

**********
"Любов е когато мама вижда татко да се прибира от работа мръсен и потен, и въпреки това да казва, че е по-красив от Робърт Редфорд."
Крис, на 7 години

**********
"Любов е когато кучето ти те ближе по лицето, въпреки че си го оставил самичко през целия ден."
Мари Ан, на 4 години

**********
"Аз знам че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи и и се налага да ходи и да си купува нови." (Това е то Любовта! :-))
Лорън, на 4 години

**********
"Не би трябвало да казваш "Обичам те", ако не го мислиш. Но ако действително го мислиш трябва да го казваш често, защото хората понякога забравят."
Джесика, на 8 години

**********

И като за финал...

Писателят Лео Бускаглиа веднъж разказвал за едно състезание, на което бил в журито. Целта на съревнованието била да се открие най-грижовното дете, а победител станало едно 4-годишно момченце. То имало за съсед един възрастен господин, който наскоро бил загубил съпругата си. Когато видяло човека да плаче момченцето отишло в двора му, покатерило се в скута на стареца и просто седнало там. По-късно майка му го питала какво е казало на възрастния човек, а малкото момченце отговорило: "Нищо, само му помагах да плаче."

Източник: /Articlesfactory.com/
-

-