Патронен празник за СУ „Димитър Матевски”


С тържествена програма - на 11 май – Средно училище „Димитър Матевски” отбеляза своя патронен празник. В чест на своя патрон, празникът започна със запознаване на присъстващите – ученици, родители и гости – с живота и дейността на Димитър Матевски.





Училището отваря врати през 1982 г., за да посрещне своите първи възпитаници. В дългогодишната си история, учебното заведение се утвърждава като безспорен авторитет, училище със запазени традиции, висококачествено обучение и отлична подготовка.



Директорът Николай Георгиев поздрави всички присъстващи и постави началото на връчване на наградата „Ученик на годината”. Призовите грамоти и отличителен знак взеха Васил Ботев – IV д клас, Мартин Паскалев – VI в клас и Вили Зердашка – XI клас.



Четвъртокласниците от училището бяха подготвили специален подарък. Те връчиха препис на „История славянобългарская”, за да припомнят на всички за изконните ценности на българите и вярата в едно по-добро утре, както и че пламъкът на обичта към родината ни не трябва никога да угасва в сърцата ни. Преписвайки „История славянобългарская” всеки един от четвъртокласниците се докосна до онази славна епоха на българско величие, която всеки трябва да знае и помни. Словото на четвъртокласниците беше насочено и към завършващите дванадесетокласници, които тържествено бяха изпратени от всички. Специален поздрав към завършващите абитуриенти направиха III б клас с песента „Приятели” и рапъра Симеон от V клас.

За прекрасното празнично настроение се погрижиха още ансамбъл „Матевски” и детска балетна школа „Терпсихора”. И по стара българска традиция празникът завърши с кръшно българско хоро, а дворът на училището се обогати с още няколко дръвчета, засадени по инициатива на IV д клас.



Източник на новината и снимките: Тинка Цветанова

-