Австралийски "ангел" спасява самоубийци

Представете си следната критична ситуация: отчаян си, застанал си на ръба на скалата и тъкмо се каниш да скочиш. Изведнъж, сред шума на вятъра и вълните се чува мек глас: "Хей приятел, защо не дойдеш да изпием по чаша чай?" Обръщаш се да видиш кой е този непознат, който те разсейва в такъв критичен момент и виждаш един мъж, който лъчезарно ти се усмихва. Това е Дон Ричи.

Почти от 50 години Дон Ричи живее срещу Дупката(The Gap) - стръмна скала до входа на пристанището на Сидни, която е едно от най-популярните места за самоубийства в Австралия (печалната статистика показва, че средно по един човек седмично се опитва да сложи край на живота си на това място). За тези години Ричи е успял да отклони доста хора от фаталните им намерения. 160 случая са потвърдени със сигурност, но по всяка вероятност са много повече.

"Не можеш просто да седиш и да ги гледаш как умират" - казва Дон Ричи, който сега е на 84г. - "Трябва да се опиташ да ги спасиш." Според него една усмивка и някоя и друга добра дума са напълно достатъчни.

Цялата статия можете да видите тук /msnbc.msn.com/

Фотоизточник: lonelyplanetimages.com