Доброто е магия, която кара някого да се усмихне

Доброто е единственото нещо, което може да възпитава човека. Затова добрата постъпка винаги трябва да се обявява и да се цени като пример, който да насърчава всички хора всеки ден да направят по  нещо добро. Няма нищо по-красиво и благородно от стремежа винаги, навсякъде и във всичко да бъдеш добър човек.


"Доброто е магия, която кара някого да се усмихне" - под това мото учители, родители и ученици от третите класове на СУ „Димитър Матевски” вече втора година поемат стопляща сърцето инициатива: Те даряват средствата от незакупени букети за първия и последния учебен ден на учебната година на едно дете с рядко заболяване. Това е Тодор Сиваков – ученик от трети клас в същото училище, който е болен от муковисцидоза, наричана още „Болестта на 65 рози”. Само около 200 човека в България са болни от тази рядка болест и за съжаление и Тодор е един от тях. Но и тази година Тодор получи подаръци, а светлината в очите му и усмивката на устните му е удовлетворение и истинска награда за неговите съученици и учители. Инициативата ще продължи в бъдеще и под друг форма, като към нея ще се включат и още класове от СУ „Димитър Матевски”.



Съпричастността към доброто в днешно време е заразна, затова нека бъдем съпричастни към проблемите на хората около себе си и да се опитаме да им бъдем полезни, с каквото можем. Чувството е страхотно, когато виждаме, че нашите вдъхновяващи примери се предават и по-нататък! Надяваме се, че и в бъдеще ще продължаваме да обединяваме сили и в същия дух на любов, надежда и съпричастност и заедно ще даряваме подкрепа и усмивки!

Източник на информацията и снимките: Тина Цветанова
-