13 начина да накараме късмета да заработи за нас

Автор: Janice Taylor
Обикновено се смята, че късмета не може да бъде предизвикан умишлено, а по-скоро се приема като нещо случайно. Някои вярват, че късмета се определя от съдбата ни, а за някои късметлии се смята, че са родени под щастлива звезда. На пръв поглед тези твърдения звучат логичнo, защото наистина има хора, на които всичко сякаш им върви по мед и масло, а с каквото и да се захванат имат успех.

Всъщност част от определението за късмет в речника Уебстър гласи: "Сила, която може да работи в полза на човек или против него". Е, щом късметът е сила, то как да накараме тази сила да работи за нас? Дали наистина късметът може да се повлияе от нашите мисли и поведение? Ето няколко прости начина, чрез които бихте могли да наклоните везните на щастието във ваша полза.

1. Послушайте вътрешния си глас
Почти всички успели хора твърдят, че се доверяват на интуицията си и често се вслушват във вътрешния си глас. Но за да успеете да чуете вътрешния си глас първо трябва да освободите съзнанието си. Доста ще ви е трудно да чуете интуитивната си същност докато съзнанието ви прелива от мисли и притеснения. Медитацията е един от начините да прочистите мислите си и да се настроите на честотата на вътрешния си глас.

2. Преодолейте страховете си
Единствения начин, по който можете да преминете отвъд някой ваш страх, е да се изправите и да тръгнете право срещу него. Ако не направите това ще трябва или да създавате дълъг и трънлив обиколен път около вашия страх, или ще трябва да спрете блокирани насред жизнения си път, а страхът ще се окаже непреодолимо за вас препиятствие. Да бягате от страховете си означава, че бягате и от новите възможности, които може би чакат точно вас.

3. Винаги очаквайте най-доброто
Науката психология го е нарекла Ефект на Пигмалион. Състои се във факта, че получавате това, което очаквате, а щастливите хора винаги очакват най-доброто. Също така те са сигурни, че късметът винаги е на тяхна страна. Ако поразпитате хората около вас ще установите, че щастливите хора и тези, на които не им върви, имат коренно различни очаквания за бъдещето.

4. Повтаряйте си позитивни мантри
Мантрите са религиозни или мистични срички, стихове, думи или поредици от думи, които могат да се произнасят на висок глас или тихичко. Повтаряйки определени позитивни твърдения действително можете да се настроите на "късметлийска" вълна. Когато една мантра се повтаря достатъчно дълго, тя се превръща във въбрация, която помага за позитивната нагласа на човека, който я повтаря. Изричането на мантри е един от най-древните методи за постигане на определено състояние на съзнанието.

5. Бъдете любопитни
Колкото сте по-любопитни, толкова повече възможности ще се откриват пред вас и толкова по-големи късметлии ще станете. Така че отворете широко очи, огледайте се наоколо и задавайте въпроси. Нищо не приемайте за сигурно или за даденост. Любопитството може да ви поведе по нови и непознати пътища, които иначе едва ли бихте намерили. Никога не се знае от кой храст ще се покаже заек, а също така никога не знае и към какви неизследвани територии ще ви отведе вашето любопитство.

6. Правете малки стъпки
Успехът рядко идва за един ден. Всъщност са нужни доста работа и усилия, за да напредне човек, което понякога е обезсърчаващо. За да не бъдете разочаровани си поставяйте близки и лесно постижими цели. Най-сигурния начин да постигнете каквото и да било е да се приближавате към него с малки, но сигурни стъпки.

7. Опитвайте нови неща
Два от най-добрите начина да станете късметлии са да сте готови да поемате премерени рискове и да сте отворени за неочаквани възможности. Опитвайте нови неща. Посещавайте непознати места. Разширете кръгозора си. Излезте извън познатата ви територия. Ако правите само познати неща, как изобщо можете да очаквате, че ще ви се случи нещо ново?

8. Визуализирайте се като щастлив човек
Вижте себе си като човек, който винаги получава това, което иска. Представете си, че вашата душа е с широко отворени прозорци, през които влиза свеж въздух, слънчева светлина и позитивна енергия. Вижте себе си с всички подробности и се почувствайте истински късметлия.

9. Запазете мотивацията си
За да постигнете успех в която и да било област ви е нужна мотивация. Затова се заобградете с позитивно настроени хора, а също и с такива, които имат подобни на вашите цели. Четете вдъхновяваща литература. Особено подходящи са историите разказващи за това, как други хора са се преборили с трудностите и са постигнали целите си.

10. Никога не се отказвайте
Фактите показват, че много от успелите хора са преминавали през провали и падения многократно през живота си, но никога не са се предавали. Напротив даже - те са се учили от грешките си, а после смело са продължавали напред. Само на каръците е присъщо да се отказват, а вие,понеже сте късметлии, трябва да продължите напред.

11. Кажете на другите какво точно искате
Не е случайно това, че щастливите хора знаят какво точно искат и настояват за него. Затова споделяйте желанията си и искайте без притеснение. А ако ви откажат приемете отказа като временно "Не". Нищо не ви пречи по друго време и при други обстоятелства отново да повторите желанието си.

12. Разчистете боклука
Боклукът могат да бъдат неща, които вече не използвате, не харесвате или не се нуждаете от тях. Разчистете тези неща от пътя си. Вероятно всеки от нас има някои стари вещи, вредни навици, остарели вярвания и стари емоции, които изяждат жизнената ни енергия. Педставете си колко ще е освежаващо да се освободите от този стар боклук. Разчистете пътя, за да може да влезе новия късмет.

13. А когато нищо друго не помага...
... направете малка магийка или си потърсете талисман. Добрата стара четирилистна детелина е силно препоръчителна. Може да си вържете червен конец на китката или да закачите подкова на вратата си. Хвърлете сол през рамото си или пристъпете навън първо с десния крак. А ако наистина ви стиска може даже да облечете блузата си наопаки. Всички тези стари суеверия са доказани средства за привличане на късмета. Ако не друго, поне ще привлечете погледите и вниманието на околните. Успех!

Източник: /Beliefnet/
-

-