Молитва за неродените деца

Възможно ли е молитвата да бъде едно от най-силните оръжия в борбата за опазване на свещения живот на неродените бебета в Америка? Джон Аман, президент на Broward Right to Life, мисли така и вижда какво може да бъде "местното решение на националния проблем". Затова Аман заедно с други хора действат локално, присъединявайки се към националната кампания наречена "40 дни за живота" (40 Days for Life), която се провежда в 314 американски града. Започвайки от 26-ти септември, активистите се събират пред медицинските центрове извършващи аборти в 49 щата и окръг Колумбия, а също и на различни места в седем канадски провинции и в 4 държави отвъд океана.

Най-видимия компонент на 40 Дни за Живота е мирният молебен, който се провежда в продължение на 40 дни отвън до местата, където се извършват аборти. Например във Форт Лаудърдейл вие можете да видите хората, стоящи пред Женския център на Източния търговски булевард номер 2100, всеки ден от 7 сутринта до 7 вечерта. Миналата година този медицински ценър и още 20 други в окръг Брауърд, са извършили повече от 12 000 аборта. Това значи 33 бебета на ден - повече от бройката на децата в един средно голям училищен клас в окръг Брауърд.


Но благодарение на 40 Дни за Живота, бройката на абортите в някои от общностите намалява. След като първата кампания била стартирана в центъра Bryan and College в Тексас през есента на 2004г., в този център има намаление на бройката на абортите с изумителните 28%! Джон Аман е отговорник за кампанията във Форт Лаудърдейл и според него: "Молитвата е едно недоизползвано предимство в борбата за защита на неродените деца. И точно в това се състои тайната на успеха на 40 Days for Life."

Този успех включва спасяването на 5927 живота от аборт - и това е само бройката на документираните случаи. Но това не е единствената мярка за успеха на кампанията. В добавка, 69 медицински лица, занимаващи се с извършването на аборти, са напуснали тази своя работа, а 24 центъра за аборти са затворили врати са спрели да извършват тази дейност след местното провеждане на 40-дневния молебен на 40 Days for Life. "Ние сме безкрайно развълнувани, че сме част от този национален молебен и с нетърпение чакаме да чуем за спасените бебета и за жените, които са били предпазени от аборт тук в окръг Broward, защото всички хора в Broward се молиха заедно с нас," казва Аман.


Форт Лаудърдейл е едно от 46-те места, където кампанията се провежда за първи път тази година, сред които има и едно в Кампала, Уганда. По време на местната кампания, хората се включват в постенето и молитвата, за да спрат абортите, и организират мирни молебени отвън до местните центрове за аборти. Това не само че има резултат и спасява живота на бебетата, но също привлича и общественото внимание към наличието на такива центрове за аборти на местна почва, а също така спасява и жените от опустошението, на което те биват подложени при аборта.

Наскоро публикувано в Дания ново проучване показва, че, в сравнение с ражданията, и по-ранните, и по-късните аборти се свързват със значително повишен риск от смърт на майките. В пручването учените са изследвали медицинската документация на близо половин милион жени, които са имали първа бременност между 1980 и 2004г., и са сравнили тези данни с регистъра на смъртните случаи и с този на абортите. Тяхното изследване било съсредоточено върху смъртните случаи сред родилките, свързани с първата им бременност.

Резултатите били драматични и решаващи: жените, които родили своите бебета имали по-нисък показател на смъртност, отколкото жените, които са направили по-ранен или по-късен аборт. И това се отнасяло за всеки отчетен времеви период - от 180 дни до 10 години след аборта. Освен това ранните аборти (преди 12-тата седмица) показали 80% по-голям риск от смърт през първата година и 40% по-голям риск от смърт за 10 години след извършването на аборта, в сравнение с жените, които са родили.


Откакто националната кампания "40 дни за живота" започва да реализира своята мисия "да събере заедно частите на Христовото тяло в дух на единство по време на фокусираната 40 дневна кампания за молитва, пост и мирен активизъм," повече от 15 000 църковни конгрегации са взели участие в 1894 кампании, които са се провели в 440 града. Като цяло, повече от 525 000 души са се присъединили към всеобщите пост и молитва, с цел да спрат абортите. Както казва Лу Енгъл, който е един от организатотите на 12 от молебените: "Ние поведохме тази борба да спрем абортите и в политиката, и в медиите, и в полевите условия, по всички възможни начини. Но молитвата и постът се оказаха най-мощното оръжие в арсенала на църквата, което да донесе добро за обществото. То повлия даже и на невидимия свят, където действат духовните сили."

Източник: /goodnewsfl.org/
Фотоизточник: /40daysforlife.com/
-

-