Малка история за голяма добрина: Човекът, който получи обувки

Днес се возех на транзитния автобус от Университета към центъра, и изобщо не очаквах на какво ще стана свидетел. Както обикновено возенето по маршрута беше дълго и безинтересно, докато не стигнахме до ъгъла на Портидж и Мейн Стрийт. Най-неочаквано шофьорът спря, което естествено беше доста изненадващо за всички пътници. Но това, което стана после направо ме просълзи.


Шофьорът изскочи от автобуса и отиде да говори с един мъж на тротоара, който явно беше доста закъсал, очевидно бездомен човек. Аз първо си помислих, че шофьорът ще предложи на човека да го закара донякъде, но после видях как шофьора си събу обувките и ги подаде на бездомника. Чак тогава забелязах, че човека на тротоара всъщност е бос, а температурата вън беше около нула градуса!

Всички пътници в автобуса бяхме потресени и онемели, но като продължихме пътя си към следващата спирка една пътничка все пак отиде да говори с шофьора.

"Това беше най-удивителното нещо, което съм виждала през живота си. Защо го направихте?" - попита тя.

"Ами не можех просто да го гледам бедния човек, как ходи бос при тези температури" - отговори шофьора.

Това е то. Без да разсъждава много много, просто: "Здравей приятелю. Я вземи тези обувки, защото ти повече се нуждаеш от тях, отколкото аз."


Едва ли имаше пътник в автобуса, който да не се беше просълзил, всички бяхме трогнати от тази толкова уверена и самоотвержена постъпка на шофьора. Благодарение на това добро дело сега бездомния човек си имаше обувки, с които да обуе босите си крака в студа.

Източници: Helpothers.org и nydailynews.com
-

-